FLOCS DE NEU

Nova extrema dreta: desafiament global

He reunit tots els flocs de neu i els tuits publicats sobre l’intent de l’extrema dreta de crear una internacional populista. Amb ells, he construït un tauler d’investigació (investigation board), en forma de llistat textual (no gràfic). És semblant a allò que fan els detectius a les pel·lícules de cine negre.

Llegir més

Ànsia de trobar vida més enllà de la Terra

Els mitjans de comunicació es van fer ressò, el passat juny (2019), del descobriment d’un sistema solar amb dos planetes que, diuen, tenen unes condicions que permeten contenir vida. L’estrella al voltant de la qual orbiten, Teegarden, és una nana roja que està a una distància de 12,5 anys llum. Però no ens fem massa il·lusions.

Llegir més

El dia que Trump no va saber el que es feia

Donald Trump, en la seva imperícia ignorant, va voler perpetrar un atac en tota regla contra Iran. Volia bombardejar instal·lacions militars. Hagués pogut originar una catàstrofe mundial: política, però sobretot econòmica. Encara sort que es va desdir en 10 minuts. Els militars li van explicar que la guerra, avui en dia, va per altres viaranys: l’espai cibernètic.

Llegir més

Un premi a l’inconformisme

A la dècada dels 50 del segle passat, els magatzems nord-americans de vestits i complements Lord & Taylor, una mena de Zara de luxe, atorgaven un premi al pensament independent. Heu entès bé: al pensament independent. Us imagineu això ara? Per exemple: un gran centre comercial, un banc, un diari o, fins i tot, una televisió privada o pública promovent el pensament crític?

Llegir més

CONTACTE

SANTIAGO RAMENTOL MASSANA
santiago.ramentol@uab.cat

*Camp obligatori

13 + 6 =